vrijdag 13 april 2018

EXH: 19de-eeuwse Antwerpse romantische en academische meeserwerken uit de Werner Wieland kunstverzameling

Schilderijententoonstelling van de 19de-eeuwse Antwerpse romantische en academische meeserwerken uit de Werner Wieland kunstverzameling
Campo&Campo, Grote Steenweg 19-21, 2600 Antwerpen Berchem

14-30 September 2018


De Werner Wieland Verzameling is een van de uitgebreidste kunstverzamelingen, gespecialiseerd in 19de-eeuwse romantische en academische schilderijen uit de gezamenlijke Nederlanden. Het is de grootste houder ter wereld van zulke 19de-eeuwse kunst uit Vlaanderen en omvat onder meer het meest volledige overzicht van de romantische en academische negentiende eeuwse schilders die een verbinding hadden met de wereldberoemde Antwerpse Academie, de vierde oudste in Europa en in de negentiende eeuw een van de meest bewonderde en bezochte kunstinstituten ter wereld. De Collectie is genoemd naar haar stichter, de Vlaamse schrijver Werner Wieland.

Tussen vrijdag 14 en zondag 30 september 2018 houdt de Werner Wieland Verzameling dagelijks een tentoonstelling van 83 meesterwerken door 32 verschillende 19de-eeuwse romantische of academische schilders met een band met Antwerpen en de Antwerpse Academie, hetzij als leerling, leraar of bestuurder. Het is de eerste keer in enkele generaties dat een dergelijk volledig overzicht van de briljante negentiende-eeuwse Antwerpse schilderkunst publiekelijk getoond wordt.

Meer info vindt u op de website of via info@wernerwieland.eu .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten