woensdag 7 februari 2018

GRANT: Van Gogh Museum Onderzoeksbeurs

Het Van Gogh Museum kent met de Van Gogh Museum Onderzoeksbeurs € 5.000 toe om een recent afgestudeerde kunsthistoricus onderzoek te laten verrichten naar een onderwerp gerelateerd aan het collectiegebied van het museum, ten behoeve van een publicatie. Voorwaarden zijn dat je in de afgelopen drie jaar bent afgestudeerd op het gebied van 19de-eeuwse, West-Europese kunstgeschiedenis (1830-1914), en dat je met de beurs je scriptie of ander lopend onderzoek omvormt tot een publicatie, bijv. een artikel of essay.

Solliciteren
Schrijf een onderzoeksvoorstel van max. 1.500 woorden. Stuur dat samen met een curriculum vitae inclusief publicatielijst, een exemplaar van je afstudeerscriptie en een referentiebrief naar blok@vangoghmuseum.nl.

De deadline voor aanmelding is 1 april 2018. Een selectiecommissie beoordeelt het voorstel op geschiktheid. De onderzoeksbeurs gaat in op 1 juni 2018. Vóór 1 oktober 2018 laat je het resultaat aan het Van Gogh Museum weten.

Contact
Bekijk de call hier op de museumwebsite. Neem voor meer informatie contact op met Martine Blok (managementassistent Sector Museale Zaken): blok@vangoghmuseum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten