donderdag 20 augustus 2015

Vacature Traineeship Negentiende-eeuwse Schilderkunst

Het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis geniet internationale bekendheid als wetenschappelijk documentatie- en kennisinstituut op het gebied van de westerse beeldende kunst vanaf de late middeleeuwen tot heden met een bijzondere aandacht voor Nederlandse kunst in internationale context. Het RKD stelt zich ten doel om kunsthistorische kennis en informatie wereldwijd beschikbaar te stellen. 

Voor de afdeling Collecties & Onderzoek zoekt het RKD een: 

trainee negentiende-eeuwse schilderkunst (M/V) 
(18 uur per week) 

Tot de kerntaken van de afdeling Collecties & Onderzoek behoren het (digitaal) ontsluiten, uitbreiden en beheren van de collectie beelddocumentatie en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, vooral in RKD-projecten en in samenwerkingsprojecten met externe partners. 

Taken: 
- Werkt mee aan beheer, vorming en wetenschappelijke ontsluiting van de collecties, mede middels de databases van het RKD; 
- Herkomst- en tentoonstellingsonderzoek voor en algemene bijdrage aan het project Levende Meesters – het Gezicht van de Negentiende Eeuw; 
- Digitale ontsluiting negentiende- en twintigste-eeuwse kunst- en verfhandeletiketten; 
- Algemene assistentie bij het project ‘Retour de Paris’ (http://website.rkd.nl/Projecten/retour-de-paris.-kunstzinnige-uitwisselingen-tussen-nederland-en-frankrijk-in-de-negentiende-eeuw).

Profiel/Functie-eisen: 
- Jonge kunsthistoricus met een afgeronde universitaire studie, met als specialisatie negentiende-eeuwse schilderkunst; 
- Affiniteit met het werken met databases en digitaliseringsprocessen; 
- Collegiale persoonlijkheid en een inspirerende teamspeler; uitstekende communicatieve eigenschappen en organisatorische kwaliteiten; 
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels. 

Arbeidsvoorwaarden: 
De aanstelling vindt plaats bij het RKD volgens de Museum CAO, voor 18 uur per week, voor een periode van 1 jaar, met zicht op verlenging voor een jaar (per 2016). Deze functie is uitdrukkelijk bedoeld voor een jonge getalenteerde kunsthistoricus om twee jaar lang ervaring op te kunnen doen binnen de museumwereld en zal onherroepelijk na twee jaar eindigen. 

Inschaling vindt plaats in schaal 7-8 Museum CAO, afhankelijk van opleiding en ervaring. 
Bij volledig dienstverband (36 uur) bedraagt dit minimaal € 2.223,- tot maximaal € 3.046,- bruto per maand, exclusief 8% vakantietoeslag en 2,75% eindejaaruitkering. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform Museum CAO. 

Indiensttreding per 1 oktober 2015. 

Reacties: 
Je kunt je beknopte sollicitatiebrief vergezeld van CV tot uiterlijk 31 augustus 2015, uitsluitend per e-mail, richten aan: pz@rkd.nl, o.v.v. Vacature trainee negentiende-eeuwse schilderkunst. 

Voor nadere informatie: 
Mr. drs. Mayken Jonkman, conservator negentiende-eeuwse kunst, T 070-3339758, jonkman@rkd.nl 
Drs. Ton Geerts, hoofd beeldende kunst vanaf 1750, T 070-3339754,geerts@rkd.nl 


Deze functie is mede mogelijk gemaakt door NWO, Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek – Geesteswetenschappen. 

http://website.rkd.nl/archief/nieuwsarchief/vacature-trainee-negentiende-eeuwse-schilderkunst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten