maandag 13 januari 2014

Symposium nav Alexander Hugo Bakker Korff

Op 3 februari 2014 organiseren het RKD en Christie’s Amsterdam een symposium ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Alexander Hugo Bakker Korff ‘Voyeur van stand’.

Deze negentiende-eeuwse genre schilder begon met het maken van historische en bijbelse voorstellingen, maar specialiseerde zich later in het tekenen en schilderen van huiselijke taferelen met oude vrijsters, waarvoor zijn twee ongetrouwde zusters model stonden. Zijn manier van schilderen was haarscherp en zeer gedetailleerd.Tijdens het symposium wordt zijn oeuvre vanuit verschillende perspectieven benaderd, waaronder: het interieur in de tijd van Bakker Korff; humor in de schilderkunst en de invloed van de fotografie in de negentiende eeuw. Daarnaast is er ook aandacht voor het leven en werk van de kunstenaar.

Sprekers zijn: Reinier Baarsen, conservator Rijksmuseum; Mayken Jonkman, conservator RKD; Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam; Jenny Reynaerts, conservator Rijksmuseum; Christiaan Vogelaar, conservator Museum De Lakenhal en Erwin Olaf, fotograaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten