woensdag 8 december 2021

EXH: Retrospectieve Nicaise De Keyser (Antwerpen)

Schilderijententoonstelling uit de Werner Wieland Verzameling van 19de-eeuwse Schilderkunst: Retrospectieve Nicaise De Keyser
Wolstraat 26, Antwerpen
6 - 24 april 2022

Van woensdag 6 April tot en met Zondag 24 April, 2022 houdt de Werner Wieland Verzameling een Retrospectieve Tentoonstelling over de Antwerpse Negentiende-Eeuwse Romantische Schilder Nicasius De Keyser. Het gratis evenement zal plaats vinden in een kunstgalerij op Wolstraat 26, 2000 Antwerpen, nabij het Conscienceplein en de Grote Markt. Openingsdagen en uren zijn telkens van Woensdag tot Zondag, vanaf 12 uur tot 19 uur.

Getoond zullen worden 13 representatieve schilderijen van de kunstenaars eigen hand uit de Werner Wieland Verzameling. En verder werk uit de Werner Wieland Verzameling van twee van zijn leermeesters, Joseph Jacops en Matthijs Van Bree, alsmede een tiental schilderijen door enkele van De Keysers bekendste Vlaamse leerlingen, waaronder Godfried Guffens, Jan Swerts, Karel Verlat, Karel Ooms, Piet Van der Ouderaa, Eugene Siberdt.

Het is de eerste maal in enkele decennia dat specifiek hulde gebracht wordt aan dit grote Vlaamse negentiende-eeuwse romantisch kunstboegbeeld.

Meer informatie over de tentoonstelling leest u op deze website.

Betalende groepsrondleidingen van ongeveer een uur kunnen op voorhand besteld worden via info@wernerwieland.eu, ook voor rondleidingen buiten de normale uren, zoals ’s avonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten