woensdag 8 november 2017

CONF: Studiedag XIX - 8 December 2017

Interuniversitaire en -museale studiedag
Georganiseerd door XIX Werkgroep negentiende-eeuwse kunst
Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG), Jubelpark, Brussel
8 december 2017

Op vrijdag 8 december 2017 organiseert XIX een interuniversitaire en -museale studiedag. Deze gaat door in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark te Brussel, vanaf 9u30.

Het voormiddagprogramma voorziet vijf prikkelende lezingen door Herwig Todts & Siska Beele (KMSKA), Davy Depelchin (Open Universiteit), Johan De Smet & Cathérine Verleysen (MSK Gent), David Vergauwen (Amarant Gent & Free: Interdisciplinaire Onderzoeksgroep Vrijmetselarij VUB) en Laurens Dhaenens (KUL). Na een vrije lunch leidt curator Werner Adriaenssens ons door de Wolferswinkel, de nieuwe zaal van de KMKG met het door Victor Horta in 1912 ontworpen interieur van de boetiek Wolfers Frères. Er worden topstukken van de art-nouveau- en art-decocollectie geëxposeerd, waarvan velen nooit eerder aan het publiek zijn getoond.

Inschrijven kan tot en met 23 november via werkgroepXIX@gmail.com, mits overschrijving van 15 EUR voor de gehele dag (3 EUR voor alleen de voormiddag en 12 EUR voor alleen de namiddag). Gelieve er rekening mee te houden dat de plaatsen beperkt zijn.

Voor het rekeningnummer en andere praktische info verwijzen we u graag naar het volledige programma hieronder.

Wij hopen leden en sympathisanten talrijk te verwelkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten