dinsdag 8 oktober 2019

CFP: Studiedag Historisch Interieur en Design 2020

CFP: Studiedag Historisch Interieur en Design 2020
UGent-VUB onderzoeksgroep The Inside Story: Kunst, interieur en architectuur 1750-1950
30 april 2020
Het Pand, Gent
CFP deadline: 11 november 2019

Voor de Studiedag Historisch Interieur en Design kunnen voorstellen ingediend worden voor presentaties van lopend of recent afgerond onderzoek in het domein van de interieur- en designgeschiedenis. De focus ligt op de geschiedenis en praktijk van interieur en design in België / de Lage Landen, of in relatie tot deze regio. De studiedag wil in eerste instantie een forum bieden en een stimulans betekenen voor diverse vormen van onderzoek gevoerd in en over België en Nederland, en gaat daarom door in het Nederlands, hoewel uitzonderlijk ook presentaties in het Frans en Engels welkom zijn.

Beoogd is onderzoek gevoerd in academische en museumcontext, alsook in de monumentenzorg en erfgoedsector. Ook de presentatie van artistiek ontwerpend onderzoek is welkom, eventueel in een alternatief format. Er wordt gestreefd naar een evenwichtig programma waarin diverse wetenschappelijke disciplines (bv. kunstgeschiedenis, architectuurgeschiedenis, geschiedenis, literatuurstudie, genderstudies, enz.), diverse historische periodes, materies en werkdomeinen aan bod komen, en waarin zowel senior als junior onderzoekers een forum krijgen.

De Studiedag Historisch Interieur en Design 2020 zal plaatsvinden op do. 30 april 2020 in Het Pand in Gent. Presentaties duren max. 20 minuten. Onderzoekers-ontwerpers die een ander format dan een klassieke lezing willen voorstellen, worden gevraagd hun opzet te preciseren.

Stuur vóór 11 november per e-mail aan malika.mranialaoui@ugent.be de volgende informatie in 1 bestand (max. 2 pgs.):
  • uw naam + e-mailadres
  • een werktitel
  • een abstract (max. 300 woorden, in het Nederlands)
  • een of twee afbeelding(en) met betrekking tot het voorgestelde onderzoek
  • een korte bio (max. 200 woorden).
De voorstellen worden beoordeeld door het organiserend en wetenschappelijk comité. U ontvangt vóór de Kerstvakantie bericht of uw voorstel aanvaard werd.

Wie zijn/haar lezing wil publiceren, kan deze herwerken tot artikel en voorleggen aan de redactie van het Tijdschrift voor Interieurgeschiedenis en Design (jaarlijkse deadline voor het eerstvolgende nummer: 15 juni).

Meer info vindt u op de website van de studiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten